fbpx

Kontrowersje w meczu Chicago vs Denver, czy sędziowie wypaczyli wynik spotkania?

28

denver @ chicago

Spróbuję podejść do tematu dyplomatycznie. Zacznijmy od tego, że mecz obfitował w masę fenomenalnych zagrań, jak chociażby akcja JaVale McGee na początku czwartej kwarty:

https://www.youtube.com/watch?v=1l8hior5b0Y

Wynik końcowy: 119-118 mówi sam za siebie: Bulls, którzy tracą średnio 92 punkty w meczu, zostali wyjęci poza własną “strefę komfortu” i zmuszeni do biegania. Ogromną większość ataku goście kończyli w polu trzech sekund, skąd wrzucili podopiecznym Toma Thibodeau aż 68 oczek. Samych punktów z kontry zaliczyli trzydzieści przy zaledwie ośmiu zdobytych przez Chicago. Przeważali także na tablicach 53-42.

Obserwowaliśmy bohaterskie rzuty: najpierw Nate Robinson posłał do kosza trójkę by doprowadzić do dogrywki, a następnie Andre Iguodala dalekim trafieniem wyprowadził Nuggets na jedno-punktowe prowadzenie 7,1 sekundy do końca dodatkowego czasu gry. He he, czuję że po tym meczu, wszyscy w których drzemie strzelec dystansowy dzisiejszy dzień zakończą wizytą na sali.

czytaj dalej >>

1 2

Ostatnie Wpisy

28 comments

  1. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe ATB
    Odpowiedz

    Co do zagrania Noah to zależy jak mamy postrzegać kwestię “piłki nad tzw. cylindrem”.
    Jeśli wystarczy obecność chociażby “krawędzi” piłki nad obręczą to jest offensive interference. Jeśli piłka musi znajdować się w pełni nad “cylindrem” – kosz powinien być zaliczony.
    Nie znam przepisów na tyle, żeby obiektywnie powiedzieć czy pkt powinny być zaliczone.

    Osobiście twierdzę, że w tym przypadku nastąpiło offensive interference, jeśli Noah nie dotknąłby piłki trafiłaby ona w obręcz (a następnie wpadła do kosza lub nie). Dlatego uważam, że sędziowie nie popełnili błędu.

    W każdym razie to był świetny, szalony mecz !

    (0)
  2. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe koski
    Odpowiedz

    piłki nie ma nad cylindrem=punkty, ja to tak widzę i dla mnie to chicago ten mecz wygrało, zadnego offensive goaltendingu ani innych podobnych ceregieli tam nie powinno być

    (0)
  3. Array ( )
    Zdjęcie profilowe Krzysiek1992
    Odpowiedz

    Nie bez powodu Ci sędziowie sędziują w NBA, i raczej znają się na rzeczy żeby sędziować w najlepszej lidze świata. Skoro uznali ze takie zagranie jest niedopuszczalne to tak musi być w przepisach tej gry, a to ze wszyscy inni uważają inaczej, to może nie grają w koszykówkę?

    (0)
  4. Array ( )
    Zdjęcie profilowe BrudnyJoe
    Odpowiedz

    Sędziowie się mylą i nic tu do tego że znaja przepisy, bo w NBA wszyscy je znaja, tutaj też większość napewno i powinno być zwycięstwo byków

    (0)
  5. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe Tommy
    Odpowiedz

    Tu wychodzi niestety roznica przepisow Fiba i NBA ale pomimo tych roznic, to zagranie wyglada na zgodne, nawet z przepisami NBA, bo Fibowskie to juz w ogole bez problemu zaliczaja punty. Szkoda bardzo i nie dziwie sie reakcji trenera Bykow 🙁 Ciekawe czy ktos za to beknie.

    (0)
  6. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe Dodox
    Odpowiedz

    Tom Thibodeau , już myślałem że tego sędziego zabije 😀
    Moim zdaniem Noah jednak zrobił to za wcześnie ale taki jest już sport , Denver dalej sobie radzi 😀

    (0)
  7. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe ATB
    Odpowiedz

    Zapomniałem o tym, że wcześniej Kosta Koufas także zrobił offensive interference, tyle że w jego przypadku sędziowie zaliczyli pkt.
    Sędziowie powinni być kosekwentni.

    (0)
  8. Array ( )
    Odpowiedz

    Czyli jak rozumiem spora częś zagrań zwanych jako alley-oop, to też przewinenia kwalifikowalne jako offensive goaltending?! :/

    (0)
  9. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe Fan D-Rose
    Odpowiedz

    Pieprzeni sędziowie … wypaczyli wynik meczu . Zwycięstwo nalezało sie Bulls a to co zrobili ci frajerzy pod koniec meczu to hańba i żenada p prostu brak słów . Jak ta banda może nazywać sie sedziami … Mecz był naprawdę interesujący do samego konca . Obydwie ekipy zagrały naprawdę dobre zawody . Ale w swoich decyzjach arbitrzy powinni byc konsekwentni a nie podejmujać decyzje najgorsze z mozliwych
    BIG WIN CHICAGO !!!

    (0)
  10. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe sikwitit
    Odpowiedz

    @Fan D-Rose —> Mistrzostwo, mnie moge ze śmiechu czytajac ten komentarz. Mam nadzieje że nie będziesz próbował popełnić samobójstwa.

    (0)
  11. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe Fan D-Rose
    Odpowiedz

    @sikwitit
    Po pierwsze to naucz się pisać po polsku “mnie moge ze śmiechu ” . Po drugie jeśli w twoim mniemaniu wypaczanie wyniki przez sędziów jest w porządku to brak słów . Jeśli twoja drużyna przegrałaby wygrany mecz to jakbyś się zachował ? Potulnie przyjął wypaczenie wyniku . Jeśli tak to pomyliłeś dyscyplinę sportu , przenieś się może na balet , golf czy szachy
    Peace 🙂

    (0)
  12. Array ( [0] => subscriber )
    Zdjęcie profilowe ATB
    Odpowiedz

    @yasiu
    Jeśli piłka podana na alley-oop ma szansę dotknąć obręczy to powinno zostać odgwizdane offensive interference. Czasami jednak trudno to ocenić, szczególnie gdy zawodnik kończący alley-oop łapie piłkę tuż przy obręczy.

    (0)

Gwiazdy Basketu